У Латвії через провал COVID-вакцинації звільняють очільницю МОЗ

 

Голова уряду Латвії Крішьяніс Каріньш висловив недовіру своїй міністерці охорони здоров’я Ілзе Вінькеле через проблеми з кампанією вакцинації населення від коронавірусу.

Про це у вівторок, 5 січня, інформує портал Delfi.

Каріньш наголосив, що Латвія вже тривалий час бореться з COVID-19 та перебуває на вирішальному моменті цієї боротьби. За його словами, єдиний спосіб скасувати обмеження та повернутися до нормального життя – це йти на максимально швидку імунізацію всього суспільства.

“В її основі має бути ясний та зрозумілий суспільству план доступності вакцин. Вже з початку другої хвилі пандемії ми боремося з наслідками того, що коли могли діяти швидко та на випередження, не було ясного та зрозумілого плану дій. Інтерпретації та дезінформація є наслідками, і ми як суспільство страждаємо від них вже зараз. Ми не можемо так продовжувати “, – заявив Каріньш.

На думку прем’єра, план доступності вакцин – це документ національного рівня та пріоритет всієї держави.

План повинен відповідати на питання, як за найкоротший термін забезпечити доступність вакцин для всього суспільства, а також яким повинен бути ідеальний логістичний та комунікаційний процес.

Каріньш відзначив, що кожен день затримки доступності вакцин може коштувати комусь життя та здоров’я.

“Зважаючи на всі ці обставини, я вирішив висловити недовіру міністру, про що поінформував партнерів по коаліції. У команді уряду я чекаю енергійну людину з чітким баченням, як переконливо керувати та відновити нашу теперішню боротьбу з пандемією”, – заявив Каріньш.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно президент Латвії Егіл Левітс заявив, що одним із видів гібридної зброї, спрямованих проти його країни, є заклик не носити маски під час пандемії.

Читайте також:
Москва погрожує відповіддю на “утиски” російськомовних ЗМІ в Латвії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна