На Тернопільщині судитимуть луганського ексміліцейського, який перейшов на бік “МДБ ЛНР”

 

У Тернопільській області до суду скерували обвинувальний акт щодо співробітника так званого “Міністерства державної безпеки ЛНР”.

Про це у вівторок, 5 січня, повідомила пресслужба офісу генпрокурора.

Зазначається, що у травні 2016 року громадянин України, колишній співробітник Управління МВС України в Луганській області, добровільно вступив до оперативного підрозділу так званого “Міністерства державної безпеки ЛНР”.

“Він незаконно переслідував фізичних та юридичних осіб за невиконання ними вимог учасників терористичної організації, здійснював вилучення майна, виклики та затримання громадян, їх доставку, отримував пояснення, проводив розшукові заходи, допити, з метою протидії українським органам влади, правоохоронним органам і Збройним силам України”, – йдеться в повідомленні.

Під час “служби” його забезпечили форменим одягом з відповідними знаками розрізнення та символікою, вогнепальною зброєю, боєприпасами й щомісячною грошовою винагородою у російських рублях.

Судитимуть його заочно, оскільки він перебуває в ОРЛО.

Інкримінована стаття: участь у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Читайте також:
Громадянина Латвії судять за бої на Донбасі в складі диверсійних груп “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна