Країни Перської затоки домовилися припинити трирічну ворожнечу з Катаром

 

Лідери країн Перської затоки підписали угоду про “солідарність та стабільність”, аби припинити трирічну дипломатичну суперечку з Катаром.

Про це заявив спадковий принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман, передає Al Jazeera у вівторок, 5 січня.

Лідери шести країн Перської затоки зібралися у Саудівській Аравії на щорічний саміт на тлі прориву у тривалій суперечці, яка виникла між очолюваним Саудівською Аравією блоком країн і Катаром.

Вони підписали декларацію Аль-Ула, названу на честь саудівського міста, де проходить саміт, та заключне комюніке. Деталі декларації не повідомляються.

Водночас зазначається, що Саудівська Аравія погодилася відкрити сухопутні, морські та повітряні кордони з Катаром після трирічної незгоди.

Як відомо, в червні 2017 року Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму і дестабілізації регіону.

Читайте також:
Саудівська Аравія відкрила кордони з Катаром після трьох років конфлікту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна