Україна у ПСГ накопичила рекордні за останні 10 років запаси газу

 

Українські підземні сховища газу (ПСГ) у 2020 році накопичили рекордний запас газу за останні десять років – 28,3 мільярдів кубометрів.

Про це повідомила пресслужба НАК “Нафтогаз України” в понеділок, 4 січня.

“Послуги наших газосховищ зацікавили не лише українські компанії. Наприкінці грудня кількість іноземних клієнтів, що зберігають у нас газ, перевищила дев’ять десятків. Популярність українських сховищ виросла завдяки активному використанню режиму “Митний склад”, – йдеться в повідомленні.

За даними компанії, ця послуга дозволяє клієнту зберігати газ у ПСГ до 1095 днів без сплати податків та митних зборів.

Зокрема, за 2020 рік у режимі “Митний склад” до українських ПСГ було закачало 11,2 млрд кубометрів газу.

“Наприкінці 2020 року Оператор газосховищ запровадив ще одну послугу – моніторинг зберігання газу, переданого у заставу. Тепер банки можуть слідкувати за операціями з газом в сховищах, який клієнти використовують як заставу для отримання кредитів”, – повідомила пресслужба “Нафтогазу”.

У компанії зазначили, що влітку 2020 року було затверджено план розвитку газосховищ до 2029 року на суму 13,5 мільярдів гривень і цьогоріч продовжиться реалізація плану.

Читайте також:
Нафтогаз підвищив ціну на газ для населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна