12 січня Санду відвідає Україну

 

Адміністрація президента Молдови Маї Санду підтвердила, що 12 січня глава держави відбуде в свій перший офіційний візит до Києва, де зустрінеться з вищим українським керівництвом.

Про це повідомляється на сайті президентури Республіки Молдова.

“12 січня 2021 року президент Республіки Молдова Майя Санду відбуде з офіційним візитом до України. У Києві відбудеться офіційна зустріч Маї Санду з президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем і головою Верховної Ради Дмитром Разумковим“, – йдеться в офіційній заяві.

Склад офіційної делегації Молдови буде оголошено найближчим часом.

Раніше про дату візиту Санду до Києва повідомив заступник керівника офісу президента України, дипломатичний радник президента Ігор Жовква у статті для видання “Зеркало недели”.

“Новий рік почнемо з перезавантаження двосторонніх відносин з Молдовою – 12 січня відбудеться офіційний візит в Україну новообраного президента Маї Санду, який стане для неї першим з моменту обрання”, – зазначив він.

Як інформувала “Новинарня“, другий тур президентських виборів у Молдові пройшов 15 листопада. Лідер партії “Дія і солідарність” (PAS) Санду набрала 57,75%, а її конкурент Додон – 42,25% голосів.

20 листопада ЦВК затвердив результати другого туру, згідно з якими перемогу здобула Санду.

10 грудня Конституційний суд Молдови затвердив результати президентських виборів, на яких перемогла Санду.

Читайте також:
“Буду президентом справедливості”: Санду на інавгурації звернулася до громадян кількома мовами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна