Морпіхи показали наслідки ворожого обстрілу зі 120-мм у новорічну ніч. ВІДЕО

 

Пресцентр штабу Об’єднаних сил показав наслідки обстрілів із мінометів 120-го калібру, які влаштували в ніч на 1 січня російські окупаційні війська в районі села Водяне на Приазов’ї.

Як розповів на відео військовослужбовець морської піхоти ЗСУ Вадим, спочатку бойовики, які святкували Новий рік за московським часом, “привітали” чотирма мінами калібру 120 мм о 23-й годині за Києвом по сусідній позиції. “І на наш Новий рік, уже був початок першої, “привітали” чотирма мінами у наш район. Ну і стрілецьку зброю й РПГ також задіяли”, – сказав армієць.

Військові показали вирви від прильотів мін з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

“Морпіхи також не мовчали, дали відповідь – тобто показали, хто тут стоїть”, – ідеться в сюжеті.

За словами Вадима, з початку грудня обстріли значно почастішали. Спочатку ворог стріляв “хаотично”, “в поле, далеко від наших позицій”, а зараз бойовики “почали пристрілюватись, два-три рази на тиждень, замість будильника о сьомій-восьмій годині”.

“З нашої сторони без втрат, хлопці цілі. Стоїмо і готові дати їм гідну відсіч”, – сказав Вадим.

Воронка від міни калібру 120 мм під Водяним на півдні Донеччини. Кадр відео

Тим часом у зведенні станом на 17:00 1 січня пресцентр штабу ОС повідомляв про сім порушень режиму припинення вогню з початку доби.

За офіційною інформацією, “поблизу Водяного, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська вели вогонь з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї”.

Біля Авдіївки на Донеччині противник застосував проти наших захисників міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Також в обідню пору біля Авдіївки з напрямку населеного пункту Яковлівка було візуально виявлено ворожий квадрокоптер із перетином лінії розмежування, який вмілими діями наших воїнів був збитий.

На Луганському напрямку неподалік населеного пункту Золоте-4 противник застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети, а поблизу Новолуганського – стрілецьку зброю.

“На численні обстріли противника українські воїни надали ворогу адекватну відповідь. Серед українських воїнів бойових втрат та поранень немає”, – ідеться у вечірньому зведенні.

Читайте також:
Таймлайн втрат, поранень і обстрілів 2020: другий місяць без загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна