НАЗК відкрило оновлений Реєстр декларацій

 

Національне агентство з питань запобігання корупції відновило роботу Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, оновивши Реєстр декларацій.

Про це повідомила пресслужба НАЗК у четвер, 31 грудня.

“Реєстр декларацій уже доступний для всіх користувачів”, – сказано в повідомленні Агентство.

Однак у рамках модернізації Реєстру ще триває перенесення деяких даних із кабінетів користувачів, у зв’язку з чим може бути частково недоступне їхнє листування з НАЗК.

“НАЗК звертає увагу суб’єктів декларування, якщо ви, наприклад, не змогли знайти в кабінеті історію листування з уповноваженою особою НАЗК — будь ласка, не хвилюйтеся. Ці дані будуть відновлені вже найближчим часом”, – зазначили в Агентстві.

Завдяки модернізації НАЗК зробило Реєстр декларацій зручнішим для суб’єктів декларування.

Серед ключових оновлень:

  • персональні дані в чернетках документів не зникають. Суб’єкт декларування може заповнювати документи з різних пристроїв та з різними кваліфікованими електронними підписами (КЕП);
  • декларант може переглянути й завантажити всі подані ним документи з персональними даними у форматі HTML і PDF зі свого кабінету;
  • стала зручнішою робота з КЕП, у разі використання декларантом кількох КЕП відсутня необхідність проводити процедуру зміни КЕП у Реєстрі декларацій;
  • у Реєстрі декларацій можливо подати повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента в електронній формі. Раніше суб’єкти декларування повинні були подавати їх тільки в паперовій формі.

Обмеження доступу до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (Реєстру декларацій), діяло з 29 грудня 2020 року у зв’язку з його модернізацією.

Нагадаємо, 28 жовтня через рішення Конституційного Суду НАЗК закривало реєстр е-декларацій, але 30 жовтня – знову відкрило.

Читайте також:
Т.в.о. голови НАЗК Наталія Новак: Треба щоб усі декларували все. ВЕЛИКЕ ІНТЕРВ’Ю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна