Землетрус в Хорватії пошкодив в’язницю, де перебувають двоє українців

 

Унаслідок землетрусу в Хорватії була пошкоджена будівля в’язниці у місті Сісак, де відбували ув’язнення і двоє громадян України. Вони не постраждали.

Про це в середу, 30 грудня, повідомив посол України в Хорватії та за сумісництвом у Боснії та Герцеговині Василь Кирилич.

“Унаслідок руйнівного землетрусу в Хорватії 28-29 грудня 2020 року зазнала пошкодження будівля в’язниці м.Сісак, де перебували у тому числі двоє ув’язнених громадян України. Усіх ув’язнених тимчасово транспортовано та розміщено у в’язниці м.Загреб”, – цитує Кирилича “Українська правда”.

За інформацією службовців пенітенціарних закладів Сісака та Загреба, українці у в’язниці не постраждали, їх буде додатково оглянуто лікарем та надано можливість зв’язатися з рідними.

Кирилич наголосив, що посольство підтримує контакт з родичами ув‘язнених та надає їм інформаційну допомогу.

Як повідомляла “Новинарня“, землетрус магнітудою 6,4 стався у центрі Хорватії 29 грудня. Поштовхи відчувалися в столиці країни Загребі, в сусідніх Боснії та Сербії та аж до Італії.

Також землетрус пошкодив будівлю українського посольства в Хорватії. Співробітники дипломатичного представництва не постраждали.

Читайте також:
У Хорватії зросла кількість жертв від землетрусу: сьому людину знайшли під завалами церкви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна