Зеленський звільнив голову Черкаської ОДА – вже третього за своєї каденції

 

Президент Володимир Зеленський звільнив з посади голову Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Сергійчука.

Текст відповідного указу оприлюднено на сайті глави держави в середу, 30 грудня.

“Звільнити Сергійчука Сергія Івановича з посади голови Черкаської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою”, – йдеться у документі.

Іншим указом президент тимчасово поклав виконання обов’язків голови Черкаської ОДА на Віктора Гусака. Згідно з інформацією на сайті ОДА, Віктор Гусак обіймає посаду заступника голови Черкаської облдержадміністрації.

Сергій Сергійчук був призначений на посаду голови Черкаської ОДА у серпні 2020 року. Він раніше працював на керівних посадах у структурах СБУ, був в.о. голови однієї з райадміністрацій Києва й обіймав посаду заступника начальника Центру кібербезпеки Держспецзв’язку.

Зі слів політика та громадського діяча Миколи Томенка, Сергійчук – це вже третій очільник області, якого Зеленський призначає та звільняє за час своєї президентської каденції.

“Першим очільником Черкащини, якого представив особисто Зеленський, став Ігор Шевченко. Другим керівником області було призначено кадрового СБУшника, який працював у Маріуполі, Романа Боднара. Перед місцевими виборами появився вже третій очільник області і другий кадровий СБУшник Сергій Сергійчук. Його професійну діяльність в СБУ та в Києві супроводжували звинувачення у корупції, але, як кажуть в офісі президента, рекомендував його один модний депутат і його тесть-мільярдер”, – написав Томенко на сторінці у ФБ.

Читайте також:
Зеленський призначив головою Запорізької ОДА чиновника часів Ющенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна