У Росії ОМОН штурмував монастир і затримав схиігумена, який схиляв до самогубства понад 10 монахинь

 

Басманний суд Москви санкціонував арешт колишнього схиігумена Сергія (Романова), якого напередодні вночі затримали в Середньоуральскому жіночому монастирі за звинуваченням у схилянні до самогубства.

Відповідне рішення суд ухвалив у вівторок, 29 грудня.

“Постановою суду щодо Миколи Романова (Сергія) обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном до 28 лютого 2021 року”, – повідомила російському “Інтерфаксу” прессекретар суду Ірина Софінська.

29 грудня російські силовики захопили штурмом Середньоуральский монастир під Єкатеринбургом, в якому перебував схиігумен Сергій (Романов) і сотні черниць та мирян, які його підтримують.

Фото: пресслужба суду

“Він публічно закликав не менше десяти монахинь, які проживають в монастирі, до самогубства. Надалі, усвідомлюючи, що його заклики можуть бути сприйняті невизначено широким колом осіб і спричинити суспільно небезпечні наслідки, опублікував в інтернеті відеозапис свого виступу, що містить ознаки схиляння віруючих до скоєння самогубства під виглядом релігійної ідеології християнства”, – йдеться в повідомленні, розміщеному у вівторок на сайті Слідчого комітету РФ.

У СК зазначили, що вину в скоєнні зазначених злочинів Сергій не визнав.

Раніше він був засуджений за вбивство та розбійний напад до 13 років позбавлення волі, після відбуття покарання вийшов на свободу в кінці 1990-х років, нагадали в СК.

“Цього року Романов був відлучений від Церкви, але, не погодившись з рішенням про заборону його в священнослужінні, він не покинув монастир і перешкоджав доступу на територію всіх осіб на свій розсуд, у тому числі представників Єкатеринбурзької єпархії (…) Своїми діями він незаконно перешкодив проведенню релігійних обрядів. Крім того, Романов, порушуючи норми цивільного законодавства, перешкодив інвентаризації об’єктів нерухомості на території монастиря, тобто скоїв самоуправство “, – йдеться в пресрелізі.

Додамо, Сергій (Романов) здобув популярність як один з представників ультраконсервативного крила РПЦ.
Він публічно конфліктував з керівництвом РПЦ, у червні 2020 року самовільно зайняв Середньоуральський жіночий монастир і виставив для охорони козаків. Третього липня єпархіальний суд Єкатеринбурзькій єпархії позбавив його церковного сану.

Читайте також:
Росія: священника, який усиновив 70 дітей, звинувачують у насильстві над ними

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна