Радіоелектронні рушниці для боротьби з ворожими БПЛА Україна закупить у Литви, – Хомчак

 

Радіоелектронні рушниці для боротьби з ворожими безпілотними літальними апаратами Україна закупить у Литви.

Про це головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак заявив в інтерв’ю “Обозреватель”, яке опубліковане в середу, 30 грудня.

“Договір укладено, оплата пройшла, і думаю, що через кілька місяців ми все отримаємо”, – сказав він.

Він також додав, що ці рушниці вже випробували в зоні бойових дій. Вперше такий вид зброї сам Хомчак, пригадує, побачив півтора року тому, коли прийшов на посаду головнокомандувача ЗСУ.

“Якраз зустрівся з одним своїм бойовим побратимом. Коли ми воювали в 2014 році, він був не в Збройних силах, а в добровольчому батальйоні. І ось він із такою електронною рушницею проти безпілотників бігає по передку і працює. Допомагає нашим хлопцям, коли на них летить уся ця нечисть. Там усі в захваті. Що, як, дальність – розговорилися. Він: ось, дають литовці, а ми працюємо. Збільшити дальність можуть? Можуть. Дав зворотний зв’язок. Усе те, що нам диктувала війна, що потрібно змінити, усе моментально змінювалося. І коли ми вийшли з потрібними нам характеристиками, то виграли ті, хто це нам забезпечив. Усе прозоро. Але перед цим ми додатково випробували рушниці в зоні бойових дій”, – сказав Хомчак.

Нагадаємо, що раніше головнокомандувач ЗСУ вже анонсував, що у військових, які виконують завдання в районі операції Об’єднаних сил, незабаром з’являться на озброєнні радіоелектронні рушниці іноземного виробництва.

Читайте також:
В Україні розробляють новітню гвинтівку “Нічний Хижак”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна