У Росії на церемонії передачі флоту корвета “Гремящий” “втопили” телеоператора. ВІДЕО

 

Під час передачі військовим нового корвета ВМФ Росії “Гремящий” телеоператор упав за борт, але через цю НП не стали переривати урочисту церемонію.

Як повідомив 29 грудня канал РЕН-ТВ, захід відбувався на суднобудівному заводі “Северная верфь” у Санкт-Петербурзі.

У соцмережах поширили відео, на якому показано, що під час підняття Андріївського прапора на “Гремящому” один із телеоператорів послизнувся на краю палуби, поруч із прапором, і впав у воду поміж крижин якраз після команди “Підняти!”. При цьому він встиг відкинути камеру на палубу.

Відео:

На падіння чоловіка за борт звернули увагу кілька учасників церемоніалу, які голосно матюкалися. Решта і далі піднімали знамено.

Як стало відомо, потерпілий – оператор місцевого каналу “Город+”.

Невдовзі його підняли з води за допомогою рятувального кола біля причальної стінки, після чого доставили до лікарні для огляду.

Почесним гостем на урочистій церемонії був головнокомандувач військово-морського флоту Росії Микола Євменов.

Корвет “Гремящий”

Спорудження корвета “Гремящий” проєкту 20385 тривало з лютого 2012 року, на воду корабель спустили у 2017-му, після чого добудували.

Водотоннажність такого корвета – 2500 тонн, довжина – 104 метри, ширина – 13 метрів, швидкість – до 27 вузлів, дальність плавання – 3500 морських миль, екіпаж – 99 осіб.
Корвет проєкту 20385 має на озброєнні універсальний корабельний комплекс, ЗРК “Редут”, 100-мм артилерійську установку, два 30-мм зенітні артилерійські комплекси АК-630М, протичовновий комплекс “Пакет”, гідроакустичний і радіолокаційний комплекси, встановлено ангар для протичовнового гелікоптера Ка-27ПЛ тощо.

Корвет призначений для ведення бойових дій у ближній морській зоні, для боротьби з надводними кораблями і підводними човнами, а також для артилерійської підтримки морського десанту в ході морських операцій.

“Гремящий” приписали до Тихоокеанського флоту ВМС РФ.

Читайте також:
Псковські десантники випадково влучили з БМД-4 в “Дитячий світ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна