Міноборони виконало Державне оборонне замовлення на 99,5%, – Таран

 

Станом на 26 грудня 2020 року Міністерство оборони виконало державне оборонне замовлення на 99,5 %.

Таку цифру в понеділок, 28 грудня, назвав міністр оборони України Андрій Таран.

Державних контрактів уклали на суму 21 млрд 897,87 млн гривень із загально виділених 22 млрд 004,74 млн гривень.

“Попри обмеження роботи підприємств оборонно-промислового комплексу, пов’язані з Covid-19, вдалось забезпечити постачання озброєння та військової техніки на рівні 2019 року, а за деяким напрямами (забезпечення боєприпасами, бронетанковою технікою, цифровими засобами зв’язку) навіть перевищити обсяги попереднього року”, – цитує Тарана його пресслужба.

За його словами, за Державним оборонним замовленням до військ, зокрема, поставлено 10,5 тисяч одиниць техніки, 3,2 млн штук боєприпасів. Проавансовано виготовлення та постачання ОВТ у 2021 році на суму 6,5 млрд гривень.

“Основний ресурс наступного року слід планувати на закупівлю нового озброєння, а не на ремонт застарілих зразків. Слід змінити хибну практику, коли Державне оборонне замовлення та формування закупівель використовується лише як спосіб забезпечення поточних потреб Збройних сил України. Маємо створити умови і використовувати ДОЗ як інструмент стратегічного розвитку ЗС України”, — наголосив Андрій Таран.

Зі слів міністра, у 2021 році Україна перейде до нових процедур закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення.

“Для цього розробляємо нову методику закупівлі за вартістю зразка, яка враховуватиме його життєвий цикл”, — сказав Таран.

Читайте також:
“Поки що – фальцет”: Таран зреагував на чутки про свою відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна