На Чернігівщині на кордоні з РФ в українця вилучили ніж від ФСБ. ФОТО, ВІДЕО

 

На пункті пропуску “Сеньківка” в Чернігівській області на кордоні з Російською Федерацією виявлено шаблі, кинджал та ножі, на одному з яких – гравіювання “ФСБ РФ”.

Про це в неділю, 27 грудня, повідомила пресслужба ДПСУ.

“Двом спробам переміщення заборонених предметів через українсько-російський кордон в пункті пропуску “Сеньківка” запобігли минулої доби прикордонники Чернігівського загону”, – йдеться в повідомленні.

Під час огляду автомобіля SsangYong, яким з Росії в Україну прямував 55-річний росіянин, прикордонники разом із митниками в багажному відділенні виявили дві шаблі та кинджал, імовірно, східного походження.

Також 47-річний українець, повертаючись з РФ додому на автомобілі Mercedes російської реєстрації, теж взяв із собою заборонені речі. В його автівці спільна прикордонно-митна оглядова група знайшла два ножі з довжиною леза 15 см та 17 см. На одному з них було гравіювання із зображенням символіки ФСБ РФ.

До Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 Кримінального кодексу України “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”.

Ножі ДПСУ Сеньківка 1 Ножі ДПСУ Сеньківка 2 Ножі ДПСУ Сеньківка 3 Ножі ДПСУ Сеньківка 4
<
>
Фото: пресслужба ДПСУ

Виявлені ножі, кинджал та шаблі передали співробітникам Нацполіції для проведення експертизи, яка визначить, чи належать вони до холодної зброї.

Читайте також:
Поховайте на Вкраїні милій: росіянин віз через кордон труп, видаючи його за живу дружину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна