У Сімферополі родичка фігурантів кримських “справ Хізб ут-Тахрір” вийшла на одиночний пікет

 

У мікрорайоні Кам’янка в Сімферополі родичка фігурантів кримських “справ Хізб ут-Тахрір” Фатма Ісмаїлова вийшла на одиночний пікет.

Як повідомляє в п’ятницю, 25 грудня, громадське об’єднання “Кримська солідарність”, жінка намагалася привернути увагу людей до майбутнього вироку щодо її батька і брата.

На плакаті Фатма Ісмаїлова написала про терміни, які раніше присудили її чоловікові й тепер просять для її батька і брата.

“Чоловікові – 13,5 років, братові – 13 років, батькові – 19 років. За що? Зупиніть державний терор!” – написала жінка на плакаті.

У 2016 році заарештували її чоловіка – Рустема Ісмаїлова. 18 червня 2019 року суд у Росії визнав його винним в участі в організації “Хізб ут-Тахрір”, яка заборонена в Росії та анексованому нею Криму, і призначив 14 років позбавлення волі. В апеляції термін зменшився на пів року.

Її батька і брата – Енвера і Ризу Омерових – затримали в червні 2019 року. Їх також звинуватили в участі й організації осередку “Хізб ут-Тахрір”.
Тоді МЗС України висловило протест у зв’язку з арештами в Криму, а також закликало посилити політичний, економічний і санкційний тиск на Росію.

23 грудня 2020 року під час судового засідання в Південному окружному військовому суді в російському Ростові-на-Дону прокурори запросили 19 років колонії суворого режиму, з них 3 роки – у в’язниці, 1 рік і 9 місяців обмеження після звільнення, для Енвера Омерова і 13 років із відбуванням у колонії суворого режиму, з них 3 роки у в’язниці, з обмеженням 6 місяців після звільнення, для Ризи Омерова.

Читайте також:
Від 13 до 19 років колонії суворого режиму: у Росії оголосили вироки фігурантам “справи Хізб ут-Тахрір”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна