Сайт ЄСПЛ атакували хакери

 

Сайт Європейського суду з прав людини зазнав кібератаки.

Про це у середу, 23 грудня, інформує “Європейська правда” з посиланням пресслужбу суду.

“Після винесення 22 грудня рішення у справі “Селахаттін Демірташ проти Туреччини” (№2) вебсайт Європейського суду з прав людини піддався масштабній кібератаці, в результаті чого він тимчасово став недоступний. Суд глибоко шкодує про цей серйозний інцидент. Компетентні служби зараз докладають усіх зусиль, щоб виправити ситуацію в найкоротші терміни”, – йдеться в заяві.

Справа “Селахаттін Демірташ проти Туреччини” (№2) стосується арешту і попереднього ув’язнення заявника, який на момент подій був одним зі співголів лівої прокурдської Народно-демократичної партії.

Суд у своєму рішенні встановив кілька порушень Конвенції з прав людини, зокрема, право на свободу вираження поглядів, право на свободу та безпеку і право на вільні вибори.

Суд також встановив, що причини, заявлені владою Туреччини для утримання заявника під вартою до суду, були просто прикриттям прихованої політичної мети: придушення плюралізму і обмеження свободи політичних дебатів, що становить саму суть концепції демократичного суспільства.

Крім того, ЄСПЛ постановив, що Туреччина повинна вжити всіх необхідних заходів для негайного звільнення заявника.

Вранці 23 грудня сайт ЄСПЛ відновив роботу.

Читайте також:
ЄСПЛ призначив перше засідання в справі “Україна та Нідерланди проти РФ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна