У Росії повернули систему витверезників, яку ліквідували в 2011 році

 

Нижня палата російського парламенту ухвалила в третьому, заключному читанні законопроект, що дає регіонам право створювати платні медичні витверезники.

Відповідне рішення ухвалила у вівторок, 22 грудня, Державна Дума на пленарному засіданні.

Новий закон наділяє регіони і муніципалітети правом створювати витверезники.

Документом вводиться система правовідносин в регіонах і муніципалітетах щодо організації медвитверезників. Закон також не забороняє організовувати їх на принципах партнерства з приватними організаціями.

Документом пропонується закріпити за регіонами повноваження з надання допомоги тим, хто знаходиться в громадських місцях в стані сп’яніння і втратив здатність самостійно пересуватися чи орієнтуватися в навколишньому середовищі. Одним із заходів стане організація спеціалізованих установ для надання допомоги нетверезим. Правила їхньої діяльності повинен буде затвердити уряд РФ.

“Перед тим як помістити громадянина в витверезник, передбачається, що його обов’язково огляне лікар, щоб виключити захворювання, при наявності якого необхідна госпіталізація”, — повідомляє сайт Держдуми.

Додамо, що витверезники в Росії були ліквідовані в 2011 році в рамках реформи МВС. В наступні роки неодноразово з’являлися повідомлення про плани відновити витверезники. Пропозиція про створення витверезників на основі приватно-державного партнерства була висунута Радою Федерації в березні 2019 року.
Система витверезників існувала в Радянському Союзі. З людей, що опинилися в таких закладах, стягували плату.

Читайте також:
У Росії сім людей померли, розпивши 5-літрову каністру антисептику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна