Чехія передала Україні засобів захисту для протидії COVID-19 на 200 тис. євро

 

Посол Чехії в Україні Радек Матула передав Україні гуманітарну допомогу від чеського уряду на суму близько 200 тисяч євро в рамках Механізму цивільного захисту ЄС для протидії поширенню COVID-19.

У п’ятницю, 18 грудня, десятки тисяч захисних масок, респіраторів, щитків, бахіл, комплектів захисного одягу прийняв заступник міністра охорони здоров’я України Ігор Іващенко, повідомили “Новинарні” в посольстві ЧР.

“Україна офіційно звернулася за допомогою в рамках Механізму цивільного захисту Євросоюзу, завдяки якому вже декілька держав-членів ЄС надали Україні захисні засоби та інші необхідні матеріали. Гуманітарна допомога від Чеської Республіки загалом складалася з 10 тисяч респіраторів, 99 тисяч масок, 5 тисяч комплектів захисного одягу, 10 000 бахіл та 1 000 медичних щитів. Транспортування медичного матеріалу до України здійснювала Пожежно-рятувальна служба Чеської Республіки”, – сказано в повідомленні.

В амбасаді нагадали, що у квітні 2020 року чеський уряд виділив кошти на екстрену гуманітарну допомогу Україні на суму приблизно 900 тисяч євро. Ця програма включає постачання медичного обладнання чеських компаній та гуманітарні проєкти неурядових організацій для допомоги медичним установам.

Крім цього, на сході України Чехія у співпраці з волонтерською організацією “Ініціатива E+” здійснила постачання медичного матеріалу на суму майже 115 тисяч євро.

Також Чеська Республіка співпрацює з іншими партнерами Вишеградської групи в рамках програми V4 East Solidarity Programme for Eastern Partnership Countries, завдяки якій цього року в Україні було реалізовано проєктів на суму 125 тисяч євро.

Читайте також:
В Україні – рекордне число одужалих від коронавірусу за час епідемії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна