Росію усувають від участі в міжнародних змаганнях на два роки

 

Спортивний арбітражний суд у Лозанні ухвалив рішення у суперечці Всесвітнього антидопінгового агентства з російськими функціонерами. Росію остаточно позбавили права участі в міжнародних змаганнях на два роки.

Відповідний пресреліз опублікований на сайті арбітражу в четвер, 17 грудня.

Лозаннський арбітраж підтвердив позицію Всесвітнього антидопінгового агентства у справі фальсифікації даних Московської антидопінгової лабораторії.Таким чином, позов WADA був частково задоволений. Спочатку організація усунула Росію на чотири роки.

Відтак, у найближчі два роки (до 16 грудня 2022-го) російські спортсмени будуть виступати під нейтральним прапором, без жодних державних символів – кольорів прапору, герба, виконання гімну тощо.

Рішення набуває чинності з 17 грудня 2020 року і триватиме до 16 грудня 2022 року.

Протягом цього часу російські спортсмени не зможуть виступати під національним прапором на чемпіонатах світу та Олімпійських іграх. Виступати атлети з Росії зможуть тільки в нейтральному статусі.

Також РФ позбавлена права приймати у себе міжнародні турніри, включаючи ті, проведення яких вже було заплановано. Такі, наприклад, як чемпіонати світу з волейболу та стрілецького спорту у 2022 році.

Російські офіційні особи не зможуть займати керівні посади в міжнародних спортивних федераціях, а російським держслужбовцям заборонено відвідувати великі спортивні заходи.

Також Російське антидопінгове агентство зобов’язали виплатити Всесвітньому антидопінговому агентству 1,27 млн доларів компенсації витрат.

Слухання у цій справі проходили з 2 по 5 листопада в Лозанні. Засідання мало відбутися ще навесні, але було відкладено через пандемію коронавірусу і перенесення Олімпіади-2020 в Токіо на рік.
Рішення CAS може бути опротестовано у Верховному суді Швейцарії, однак скасування вердикту буде можливе тільки в тому випадку, якщо будуть виявлені процедурні порушення ведення процесу.

Відтак, збірна Росії не зможе грати на ЧС-2022 у звичному форматі. Нагадаємо, що Мундіаль у Катарі запланований на листопад-грудень 2022 року.

Читайте також:
У РФ відібрали ще три олімпійські медалі через допінг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна