Данілов зреагував на визнання Молдовою російської “мовою міжнаціонального спілкування”

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що визнання Молдовою російської мови “мовою міжнаціонального спілкування” є “дуже небезпечним”.

Про це він сказав у четвер, 17 грудня, під час онлайн-зустрічі з керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Павелом Солохом.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію у регіоні, приділивши особливу увагу подіям у Білорусі та післявиборчій ситуації у Молдові, на яку, за словами Данілова, “РФ не має бажання втрачати вплив”.

“Вчорашнє рішення парламенту Молдови щодо визнання російської мови “мовою міжнаціонального спілкування” є дуже небезпечним”, – зазначив секретар РНБО України, якого цитує його пресслужба.

Так, окрему увагу сторони також приділили питанню боротьби з пандемією COVID-19, зокрема, забезпеченню масової вакцинації населення обох держав.

Зазначається, що секретар РНБО України та керівник БНБ Республіки Польща висловили впевненість у необхідності активізації подальшої співпраці між безпековими відомствами країн у форматі “Люблінського трикутника”, з подальшим можливим залученням до взаємодії Румунії з огляду на безпекову ситуацію у Чорному морі та у контексті проведення Саміту НАТО у наступному році.

Крім того, Данілов підтримав ініціативу Солоха щодо організації на початку наступного року відкритої онлайн-конференції на тему безпекової ситуації в регіоні. Сторони домовились поглибити обмін інформацією між відомствами та розпочати роботу над організацією конференції.

Як інформувала “Новинарня“, 16 грудня парламент Молдови затвердив закон про функціонування мов на території республіки, згідно з яким російська мова є мовою міжнаціонального спілкування.

Читайте також:
Додон хоче підписати закон про статус російської мови в Молдові до вступу на посаду Санду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна