Помер відомий футболіст “Динамо” Петро Слободян

 

У віці 67 років помер відомий футболіст київського “Динамо” Петро Слободян.

Про це у вівторок, 15 грудня, повідомляє пресслужба столичного клубу.

Слободян виступав за київський клуб із 1975-го по 1979 рік, долучившись до перемог у Суперкубку УЄФА-1975, а також чемпіонств СРСР 1975 та 1977 років.

У Києві футболіст провів п’ять сезонів і близько сотні матчів.

“Могло бути довше і більше, але на заваді стали травми, які переслідували Слободяна чи не всю кар’єру”, – зазначили у пресслужбі ФК “Динамо”.

Через це виступи у великому футболі він завершив у розквіті сил – у 27 років.

Після завершення кар’єри футболіста Петро Слободян почав працювати викладачем на кафедрі фізичного виховання університету імені Т. Г. Шевченка, згодом став завідувачем кафедри. Паралельно виступав за команду ветеранів київського “Динамо”. Посаду в університеті залишив 1998 року, а 2001-го очолив київську “Оболонь”, яку одразу же вивів до Вищої ліги.

Після завершення роботи в “Оболоні” у 2008-му вирішив більше уваги приділяти сім’ї і повернутися до викладацької діяльності.

2020 року Петро Слободян указом президента України був нагороджений орденом “За заслуги” ІІ ступеня.

“Перестало битися серце доброї, порядної та щирої людини. Всі, хто мав честь знати Петра Петровича, завжди будуть пам’ятати його як людину, яка вміла долати труднощі та завжди залишалася професіоналом своєї справи”, – сказав президент “Динамо” Ігор Суркіс.

Читайте також:
Помер легендарний футболіст Дієго Марадона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна