Винищувач ПС на чергуванні вкрився кригою: бригада зреагувала та обіцяє ангари

 

У мережі показали світлини із українським військовим літаком, який вкрився кригою через негоду в Україні й те, що зберігався просто неба.

Фотографії з наслідками негоди на винищувачі МіГ-29 однієї з частин тактичної авіації Повітряних сил ЗС України опублікували в неділю, 13 грудня, на сторінці MilitaryAviation.in.UA.

“Тим часом десь сумує на морозі трудяга МіГарь “24/7 combat ready”…, з якого навіть чохла відірвати неможливо… Підходить 21-ий рік 21-го століття, а в ПС ЗСУ досі не знають що таке ангари, що таке де-айсінг, що таке сучасні спецмашини”, – йшлося в повідомленні.

Втім, згодом публікація зникла із ФБ-сторінки.

Український мілітарний портал акцентує, що така ситуація створює проблеми при підготовці чергового літака до вильоту, адже наземному персоналу та льотчикам необхідно витрачати додатковий час для усунення льоду з поверхонь.

“Світова практика вирішує це питання наявністю ангарів на аеродромах базування як у варіанті довготривалих споруд, так і швидкозмонтованих конструкцій. До швидкозмонтованих споруд відносять різноманітні каркасні конструкції з перекриттям з металу чи іншого виду матеріалу стійкого до вологи”, – інформує видання.

У понеділок, 14 грудня, у MilitaryAviation.in.UA.повідомили, що в бригаді усунули недоліки щодо зберігання техніки.

“Проблеми мали короткочасний характер, відповідні заходи по обслуговуванню авіаційної техніки проведені і вона готова до виконання поставлених завдань. Крім того, відповідними структурами найближчим часом запланована побудова сучасних укриттів для літаків чергових сил Повітряних сил України на визначених аеродромах”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
ЗСУ отримали модернізований винищувач Міг-29

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна