Парагвай засудив російську анексію Криму

 

Національний конгрес Парагваю ухвалив декларацію про засудження анексії Росією Криму.

Про це повідомила пресслужба посольства України в Аргентинській Республіці в п’ятницю, 11 грудня.

Зазначається, що 2 грудня Палата депутатів Національного конгресу Республіки Парагвай на своїй ювілейній сотій позачергової сесії одноголосно ухвалила декларацію № 577 “Про невизнання анексії Російською Федерацією суверенної території України, Автономної Республіки Крим, яка незаконно називається “Республіка Крим”.

“Декларація була ініційована у зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією частини території України, а саме – Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, що порушує національний суверенітет, політичну незалежність і територіальну цілісність України”, – цитують декларацію в “Укрінформ”.

Крім того, парагвайські депутати висловили підтримку незалежності, суверенітету України, а також повідомили про повагу територіальної цілісності країни в межах міжнародно визнаних кордонів.

Окремо наголошувалося про “невизнання псевдореферендуму, проведеного в АР Крим у лютому 2014 року”.
У Парагваї засудили агресію Росії щодо Кримського півострова, а також висловили підтримку Україні в пошуку “міжнародно-правових шляхів припинення тимчасової російської окупації Криму”.

Читайте також:
Росія планує скоротити фінансування анексованого Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна