Прикордонники затримали дипломата, який віз в Угорщину багажник цигарок

 

Державна прикордонна служба України звітує, що затримала на українсько-угорському кордоні дипломата, який намагався вивезти з України багажник цигарок.

Про це повідомили в пресслужбі прикордонного відомства в четвер, 10 грудня.

Зазначається, що інцидент стався в пункті пропуску “Лужанка”, що на українсько-угорському кордоні. Правоохоронці перевірили мікроавтобус “SEAT”.

“Ним з України їхав громадянин Угорщини. Іноземець пред’явив прикордонникам дипломатичний паспорт, який не є акредитованим в Україні. Спільна група – прикордонний наряд, оперативники ДПСУ, представників ДМС, представники консульства Угорщини – в багажному відділенні авта виявила цигарки без акцизу з позначкою “FOR DUTY FREE ONLY”, – йдеться в повідомленні.

Наразі триває підрахунок виявленого товару, після чого буде встановлена їх кількість та вартість.

Журналіст Андрій Цаплієнко на своєму телеграм-каналі назвав ім’я дипломата – це угорський політик, член Соціалістичної партії Угорщини, депутат угорського парламенту двох скликань Жолт Легні.

Як інформувала “Новинарня“, Молдова відкликала посла у РФ після скандалу з контрабандою.

Читайте також:
На Закарпатті священник УПЦ МП займався контрабандою сигарет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна