Україна отримає від ЄІБ 640 млн євро: на що передбачені кошти

 

Європейський інвестиційний банк та уряд України уклали одразу три кредитні угоди на 640 млн євро для реалізації пріоритетних проєктів у галузі інфраструктури та транспорту.

Про це в середу, 9 грудня, розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає пресслужба відомства.

“Сьогодні було укладено одразу три кредитні угоди з банком, відповідно до яких Україна отримає 640 млн євро на покращення інфраструктури у східному регіоні, оновлення дорожньої мережі Луганщини, а також на закупівлю електричного громадського транспорту майже у 20 українських містах”, – сказав Криклій.

Так, 340 млн євро ЄІБ будуть спрямовані на відновлення і покращення ключової соціальної та транспортної інфраструктури у східному регіоні.
Це школи, дитсадки, лікарні, поштові відділення, вуличне освітлення, каналізаційні системи, а також муніципальний транспорт і відповідна інфраструктура для нього. Ці зміни принесуть користь близько 14 млн українців, які проживають на цих територіях.

Ще 100 млн євро кредиту ЄІБ надасть на відновлення дорожньої мережі Луганщини – на виконання ремонтних робіт на 2 ділянках автодороги Р-66 КПП Демино-Олександрівка – Сватове – Лисичанськ – Луганськ у рамках проєкту “Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження (Проєкт 3В)”.

200 млн євро ЄІБ підуть на реалізацію проєкту “Міський громадський транспорт України ІІ”, що передбачає закупівлю виключно електричного громадського транспорту: трамваїв, тролейбусів, електробусів, вагонів метро, а також будівництво та оновлення трамвайних і тролейбусних ліній, заміну тягових підстанцій.

Попередньо вже визначено 18 міст-учасників проєкту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці.

Остаточний перелік буде сформовано після ратифікації угоди з банком.

Читайте також:
Україна та ЄС підписали шість фінансових угод на майже €400 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна