Хомчак пояснив, чому на Донбасі неможливе військове розв’язання

 

Суто військового вирішення питання на Донбасі немає, воно неможливе з багатьох причин.

Про це головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак заявив у інтерв’ю виданню “Армія.Інформ”, яке опубліковане у вівторок, 8 грудня.

Так, відповідаючи на запитання журналіста, чи українське військо все ж готується до наступу, Хомчак підкреслив, що військо має бути готовим до будь-якого розвитку подій, має бути навченим не лише ефективно тримати оборону, а й уміло вести наступальні дії й на урбанізованій місцевості.

“Вести наступальні дії наше військо активно навчається вже кілька років. У цьому контексті ще раз хочу висловити не лише свою думку, а й обґрунтовану позицію Генштабу, експертів: суто військового вирішення питання на Донбасі немає. Військове розв’язання неможливе з багатьох причин”, – сказав Хомчак.

З його слів, по-перше, Україну можуть звинуватити у порушенні міжнародного гуманітарного права в частині ведення воєнних дій на території густозаселених районів.

“Ви знаєте, що таке Донбас. Коли один населений пункт одразу переходить у інший. Якщо почати там активні бойові дії, буде чимало жертв серед цивільного населення”, – наголосив генерал.

По-друге, будуть серйозні втрати й серед військових.

“Їх обраховуватимуть три-чотиризначними цифрами за просування углиб окупованих територій. Ми готові до цього? Не забувайте: Росія має нині значно більше ресурсів. Тому я і критично ставлюся до реального стану справ у війську, бо в деяких сферах життєдіяльності немає прориву на краще, ми «буксуємо» з різних причин. Мусимо прискоритись у всіх напрямах, консолідувати сили, максимально ефективно використовувати наявний ресурс, щоб Збройні сили України стали сильнішими, технічно потужнішими”, – резюмував головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також:
Спроба повернути Донбас силою призведе до катастрофи, – Ішингер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна