Генсек ООН висловив співчуття Україні з приводу загибелі миротворця в ДР Конго

 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив співчуття українському народу у зв’язку зі смертю 22 листопада старшого лейтенанта Збройних сил України Олександра Бривка, який виконував завдання у складі Стабілізаційної місії ООН у Демократичній Республіці Конго.

Про це повідомляє пресслужба офісу президента увечері у вівторок, 8 грудня, з посиланням на лист Генсека ООН, надісланому на ім’я президента України Володимира Зеленського.

“Висловлюю щирі співчуття родині загиблого, державі та народу України у зв’язку з цією страшною втратою, а також дякую за внесок, який зробив ваш співвітчизник у нашу роботу заради миру в Демократичній Республіці Конго”, — зазначив Антоніу Гутерріш у листі.

Він запевнив, що ООН налаштована на посилення зусиль щодо пом’якшення впливу пандемії COVID-19 на миротворчі місії та запобігання її поширенню і вживатиме всіх заходів для безпеки миротворців та іншого персоналу.

Генеральний секретар ООН висловив глибоку вдячність Україні за рішучу підтримку Організації Об’єднаних Націй та, зокрема, миротворчих операцій.

Як інформувала “Новинарня“, 22 листопада від наслідків COVID-19 помер український миротворець у ДР Конго.

Читайте також:
У ДР Конго помер український миротворець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна