Окупанти відновили роботу військових складів ПММ біля Севастополя, – розвідка

 

Російські окупанти в анексованому Криму відновили функціонування військових складів паливно-мастильних матеріалів, що були побудовані за часів колишнього СРСР.

Про це в понеділок, 7 грудня, інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“За рішенням російського воєнно-політичного керівництва з початку року в районі Мекензієвих гір (місто Севастополь, територія АР Крим) відновлено функціонування військових складів ПММ, що були побудовані за часів колишнього СРСР”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом року на складах здійснювалось накопичення значної кількості пального для потреб з’єднань та частин ЗС РФ.

“Розміщення подібних російських військових об’єктів поблизу великих населених пунктів і курортних зон створює загрозу мешканцям і відпочивальникам у Криму у разі виникнення на них аварійних або техногенних ситуацій”, – наголосили в розвідвідомстві.

Так, за даними ГУР, протягом жовтня-листопада 2020 року завезено:

  • до АР Крим – близько 280 цистерн (загальною вагою понад 15 тис. тонн) авіаційного палива для бойових літаків Чорноморського флоту;
  • на тимчасово окуповану територію Луганської області (через пункт пропуску “Гуково” на кордоні з Росією) – два ешелони з боєприпасами (12 критих вагонів загальною вагою понад 270 тонн).

“Метою таких дій є підтримання військ у постійній бойовій готовності, забезпечення їхньої повсякденної діяльності, а також проведення заходів оперативної та бойової підготовки”, – додали в ГУР.

Довідково:
Мекензієві гори — плоска лісиста височина, розчленована балками, у північній частині Севастопольської міськради, початок Внутрішньої гряди Кримських гір. Розташовані за 3,5 км на північ-північний схід від міста Інкерман. Простягаються від с. Любимівки між долинами річок Бельбек і Чорна до адміністративного кордону Севастополя з Бахчисарайським районом, який проходить приблизно по меридіану с. Фронтового.

Читайте також:
Кривонос назвав об’єкти в окупованому Криму, де РФ може зберігати ядерну зброю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна