ООС: ворог застосував важку артилерію і снайперський вогонь, поранено українського воїна

 

Упродовж минулої доби, 4 грудня, збройні формування Російської Федерації та її найманці двічі порушили домовленості, що були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи в липні.

Про це повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні 5 грудня.

Поблизу Водяного ворог вів вогонь в напрямку українських позицій з артилерійських систем 122-го калібру та мінометів 120-го калібру.

Окрім того, на ділянці біля Луганського противник застосував снайперську зброю. Внаслідок пострілу ворожого снайпера один військовослужбовець ОС отримав вогнепальне поранення. Воїну надано першу медичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу.

Від початку поточної доби, 5 грудня, станом на 7:00, неподалік села Шуми під Горлівкою ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

“Обстріли не становили загрози життю та здоров’ю українських захисників, тому вогонь у відповідь наші воїни не відкривали”, – ідеться у зведенні.

“Про зухвалі та підступні дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.
Українські воїни продовжують виконувати завдання за призначенням. Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою”, – заявили в пресцентрі штабу ОС.

Читайте також:
У 1-й танковій бригаді відкрили пам’ятні стели загиблим побратимам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна