У Франції стартувало будівництво катерів для Морської охорони ДПСУ

 

У Франції розпочалось будівництво катерів FPB 98 MKI для Державної прикордонної служби. Корпуси вже готові на 30-50%.

Про це в четвер, 3 грудня, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Реалізація українсько-французького рамкового договору з посилення системи морської безпеки та охорони кордону України переходить в практичну площину.

“За три роки українські прикордонники отримають 20 суден для охорони кордону, операцій спостереження та протидії ДРГ: 5 з них буде виготовлено в Україні”, – цитує Авакова пресцентр МВС.

Зараз сторони фактично переходять до практичної роботи з будівництва катерів, які потрібні Морській охороні в Азово-Чорноморському басейні.

Очікується, що вже на початку весни 2021 року група українських експертів вирушить у французьке місто Ле-Сабль-д’Олон для забезпечення постійного зворотного зв’язку та безперервності процесу побудови катерів.
Українська та французька сторони обговорюють можливість комплектування майбутніх прикордонних катерів певним обладнанням та іншими засобами, зазначають у відомстві.

Крім того, наразі обговорюються питання навчання технічного персоналу та команд катерів, технічної підтримки та післяпродажного обслуговування тощо.

Нагадаємо, 22 липня 2020 року, на території суднобудівного-судноремонтного заводу “Нібулон” відбулося підписання контракту про постачання 20 патрульних катерів OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ.
FPB 98 MKI – це маневрений патрульний катер довжиною 32 метри з легкого алюмінію, який розвиває швидкість до 30 вузлів із дальністю плавання 1200 морських миль і має малу осадку для плавання на мілководді.
Кожний катер буде оснащений сучасними системами оптико-електронного спостереження, RIB-човнами для оглядових груп прикордонників.

Читайте також:
Морохорона отримає комплекс водолазної підготовки і полігон боротьби за живучість

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна