Від коронавірусу помер колишній президент Франції Валері Жискар д’Естен

 

Колишній президент Франції Валері Жискар д’Естен помер 2 грудня у віці 94 років у родинному маєтку в Луар-і-Шер.
Про це повідомив Фонд його імені.

Причиною смерті, згідно з дописом, стали ускладнення, пов’язані з COVID-19.

За останні кілька місяців колишній глава держави був кілька разів госпіталізований із проблемами серця. Востаннє експолітикк був госпіталізований 17 листопада, у лікарні в Турі він перебував 5 днів.

Похорони пройдуть у тісному сімейному колі.

Валері Жискар д’Естен був главою французької держави з 1974 по 1981 рік, до того працював на посаді міністра економіки та фінансів. Він був фахівцем у сфері економіки та автором низки книг у цій галузі. З 2003 року був членом Французької академії.

Як передає “Європейська правда”, наймолодший президент П’ятої Республіки, коли він був обраний в 1974 році, Валері Жискар д’Естен зробив один зі своїх останніх публічних виступів 30 вересня 2019 року під час похорону в Парижі іншого експрезидента Жака Ширака , який був його прем’єр-міністром з 1974 по 1976 рік.

Жіскар д’Естен раніше заявляв, що оптимальним рішенням для врегулювання кризи в Україні і стабілізації там внутрішньополітичної обстановки було б створення в її межах збалансованої конфедерації з нейтральним статусом.

Крім того, експрезидент виправдав анексію Криму.

“Треба пам’ятати, що Крим раніше не був завойований Україною – він був завойований Росією” – сказав він.

Читайте також:
У РФ помер митрополит Іов, який був родом з України та виступав проти автокефалії української церкви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна