28 омбр провела навчання з використанням БПЛА “Лелека” та Bayraktar. ФОТО

 

У 28-ій окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу провели командно-штабні навчання, де використовували, в тому числі, безпілотні літальні апарати “Лелека” та Bayraktar.

Про це в середу, 2 грудня, повідомили в пресслужбі військової частини.

Зазначається, що навчання відбулись із залученням “великої кількості новітніх методів керування підрозділами та програмного забезпечення” – “Простір” та системи LaserTag.

Фото: 28 омбр ЗСУ

“Її особливістю на сьогоднішніх навчаннях було використання цієї системи у парі з дистанційною системою відстеження, яка дозволяла керівникам навчань у прямому ефірі фіксувати “втрати”, пересування та хід бойових дій в цілому. Така технологія дозволяє більш поглиблено аналізувати перебіг бойових дій і тактику підрозділів та вчасно знаходити слабкі місця і усувати їх”, – повідомили в пресцентрі.

Фото: 28 омбр ЗСУ

У бригаді додали, що також задіювали БПЛА “Лелека” та ударні безпілотники Bayraktar. Деталей використання цих видів озброєння під час вказаних навчань військова частина не назвала.

Український БПАК PD-1. Фото: 28 омбр ЗСУ

Як інформувала “Новинарня“, у 2021 році для потреб ЗСУ закуплять п’ять нових Bayraktar.

Читайте також:
Тактичні навчання на ШирЛані: з Javelin, Bayraktar, “Стугнами” та “Корсарами”. Плюс досвід Нагірного Карабаху. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.