В Україні випробовують безпілотний наземний апарат Camel

 

В Україні провели  практичну частину дослідних випробувань зразка дистанційно-керованої платформи “Camel”. 

Про це у вівторок, 1 грудня, повідомили в пресслужбі Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

“Платформа являє собою безпілотний наземний апарат, який призначений для участі у проведенні розвідувальних операцій, виявлення та знищення живої сили та легко броньованих цілей противника, супроводження розвідувальних груп, перевезення та доставки військового вантажу на лінію зіткнення (у небезпечні зони). У випадку ведення ворожого вогню може використовуватися як прикриття для відходу особового складу або евакуації поранених”, – пояснюють функції новинки її розробники.

Зазначається, що після проведення практичної частини випробувань, фахівці проводять обробку отриманих результатів, які виявлять основні недоліки дослідного зразка для їх усунення.
Разом з тим, результати випробувань забезпечать розробку конкретних напрямків вдосконалення нових зразків безпілотних наземних апаратів.

В науково-дослідному інституті наголосили, що, згідно з міжнародним досвідом сучасних воєнних конфліктів, одним з перспективних напрямків ведення бойових дій є залучення різноманітних наземних дистанційно керованих (роботизованих) комплексів.

“В цьому напрямку проводяться роботи з дослідження даного типу техніки, яка виробляється вітчизняними компаніями”, – повідомили в інституті.

Читайте також:
Військові науковці випробовують новітній український БпАК PD-2. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна