На Чернігівщині за ухиляння від служби засудили строковика

 

На Чернігівщині за публічного обвинувачення військової прокуратури солдата, призваного під час мобілізації, засудили до ув’язнення за ухилення від служби в лавах ЗСУ.

Про це у вівторок, 1 грудня, повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

“Солдат однієї з військових частин ЗСУ, що дислокована на Чернігівщині, у період з 5 червня 2015 року по 24 червня 2016 року ухилявся від проходження військової служби та неодноразово порушував порядок проходження військової служби у Збройних силах України, відверто ігнорував вимоги Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, ‑ йдеться у повідомленні.

Суд повністю підтримав позицію публічного обвинувача – військової прокуратури Чернігівського гарнізону.

За вчинення злочину, передбаченого частиною четвертою статті 407 Кримінального кодексу України, Чернігівський районний суд Чернігівської області призначив обвинуваченому покарання – три роки і шість місяців позбавлення волі.

Як інформувала “Новинарня“, Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє виключати дезертирів із лав Збройних сил.

Читайте також:
На Одещині військового засудили за дезертирство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна