Фільм про війну на Донбасі відібрали до програми австралійського Veterans Film Festival

 

Документальний фільм про війну на Сході України “Родинна справа” режисера Валерія Балаяна, створений кінокомпанією “Добранічфільм” за підтримки Держкіно України, відібрали до офіційної програми австралійського кінофестивалю Veterans Film Festival.

Про це повідомляється на сайті фестивалю.

“Родинна справа” – це історія про три сім’ї зі східної України, Смірнови – із Сум, Козлови – із Січеславщини та Фіміни – з Луганщини.

“У 2014 році, коли Росія розв’язала війну проти України, всі вони усвідомили свою українську ідентичність та вирішили захищати Батьківщину від агресора. Це стало для них родинною справою”, – йдеться в описі стрічки в програмі фестивалю.

Сценарій до фільму створив український письменник Євген Положій. Оператори стрічки – Єгор Бондаренко і Тетяна Дуднік. Продюсерка – Світлана Рудюк.

Про фестиваль
Щорічний австралійський кінофестиваль ветеранів (VFF) демонструє історії, які сприяють кращому розумінню ветеранів, їхніх сімей, та впливу війни на суспільство.

До офіційної програми-2020 увійшло 9 повнометражних та 17 короткометражних стрічок з усього світу. Вони змагатимуться за головну нагороду фестивалю – Red Poppy Award.
Кінофестиваль VFF-2020 триватиме з 30 листопада до 31 грудня 2020 року онлайн.

Читайте також:
Стрічка української режисерки перемогла на престижному італійському фестивалі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна