Десантників 79 одшбр в ООС привітали з днем створення військової частини

 

1 грудня 79-та окрема десантно-штурмова бригада ДШВ відзначає день створення частини.

Особовий склад бригади, який зараз виконує завдання у районі проведення операції Об’єднаних сил, привітав тимчасово виконуючий обов’язки командувача об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак. 

“Дякую вам, захисники, за сумлінне та бездоганне виконання усіх поставлених завдань. Хочу побажати примноження слави військової частини, традицій та звитяг, а також добробуту, міцного здоров’я, родинного затишку та миру”, – звернувся до військових Ганущак, якого цитує пресцентр штабу ООС.

Під час урочистостей ТВО командувача відзначив кращих військовослужбовців пам’ятними нагородами та цінними подарунками.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих десантників.

У пресслужбі пригади нагадали, що вiйськовослужбовці підрозділу виконували миротворчі місії у різних куточках світу — Лiван, Лiберія, Сьєрра-Леоне, Ірак, Демократична Республіка Конго, колишня Югославія, Косово.

“Маючи високий бойовий вишкіл, потенціал та хороші традиції, військовослужбовці частини не раз ставали учасниками міжнародних військових навчань. У березні 2014 року, як і військовослужбовці інших військових частин, миколаївські десантники стали на захист своєї землі”, – йдеться в повідомленні.

Бойовий шлях на той час 79-ої окремої аеромобільної бригади у бойових діях на Сходi України розпочався з оборони з боку Криму; згодом миколаївські десантники стали на оборону східного кордону, брали участь в операції з визволення Слов’янська, далі – Савур-могила, Зеленопілля, Маріуполь, Дебальцеве, Донецький аеропорт.

“Під час цих битв миколаївські десантники здобули славу по обидва боки від лінії фронту”, – наголошують в частині.

Підрозділи військової частини виконували бойові завдання в районах населених пунктів Ольгiнка, Волноваха, Курахове, Широкине, Водяне,Опитне, Авдіївка, брали участь у звільненні міста Красний Лиман Донецької області, у операції з визволення міста Слов’янськ.

3 кінця вересня і до початку грудня 2014 року зведений загін підрозділів 79-ї окремої аеромобільної бригади виконував бойове завдання з оборони Міжнародного аеропорту “Донецьк” імені Сергія Прокоф’єва.
Дії особового складу високо оцінені керівництвом Міністерства оборони та держави. Ряд військовослужбовців бригади нагороджений високими державними нагородами, орденами та відзнаками.

Читайте також:
У ДШВ визначали кращу снайперську пару. Переможці – з 79 одшбр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна