Теракт проти військових в Афганістані: щонайменше 40 загиблих

 

Щонайменше 40 афганських військових загинули та ще чверть сотні отримали поранення внаслідок вибуху авто поряд із військовою базою в провінції Газні в центральній частині Афганістану.

Теракт стався в неділю, 29 листопада.

Для нападу було використано військовий Humvee. Викрадений автомобіль, начинений вибухівкою, був підірваний поряд із військовою базою терористом-смертником за кермом.

Спочатку повідомляли про близько 30 вбитих і 24 поранених, яких доставили в лікарню міста Газні.

Надалі кількість загиблих зростала. CNN повідомило про щонайменше 40 загиблих та 24 поранених внаслідок вибуху.

“Усі вбиті та поранені були військовими. У таборі розміщений батальйон Афганської національної армії. Раніше цей об’єкт належав поліції, але зараз він перетворений на батальйон АНА, і всі жертви були солдатами”, — повідомляє Xinhua з посиланням на анонімне джерело у службі безпеки Афганістану.

Речник Талібану Забіхулла Муджахід, зв’язавшись з агентством Reuters, не підтвердив і не заперечив відповідальність угруповання за цей теракт.

За останні кілька місяців в Афганістані було скоєно безліч терактів із підривами автомобілів, незважаючи на те, що між представниками талібів та афганським урядом ведуться мирні переговори у столиці Катару Досі.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна