Велику пожежу на Барабашовському ринку в Харкові гасили пів доби, знищено більше 20 магазинів

 

О 12:50 у суботу, 28 листопада, вогнеборці ДСНС остаточно ліквідували окремі осередки пожежі 4-го рівня складності на території ТЦ “Барабашово” в Харкові. Однак вогонь знищив понад 20 павільйонів.

Горіли торговельні павільйони на майданчику з боку вулиці Проспектної. Повідомлення про пожежу надійшло вночі, о 02:39, повідомляє пресслужба управління ДСНС Харківщини.

“Загоряння виявила охорона об’єкту. На той момент вогонь встиг охопити зо два десятки павільйонів. Вночі вони були зачинені, людей там не було. Охоронці негайно зателефонували на номер “101” та до добровільного протипожежного формування торговельного центру… Вже за 10 хвилин за підвищеним номером виклику на місце прибули чотири відділення пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистернах. На той момент вогонь вирував вже на площі 1000 кв. м. Керівник гасіння пожежі негайно підвищив рівень складності пожежі до 3-го, а прибулий на місце події штаб пожежогасіння, який прийняв керівництво на себе – до 4-го”, – ідеться в повідомленні.

Загалом у гасінні пожежі взяли участь 15 відділень рятувальників на автоцистернах, а також шість автомобілів спеціального призначення, дві автоцистерни навчального підрозділу Національного університету цивільного захисту України та цистерна добровільного протипожежного формування ТЦ “Барабашово” – разом близько 100 чоловік особового складу. Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати у апаратах на стисненому повітрі для захисту органів дихання.

Відео:

“Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалось мінімізувати збитки від пожежі. Від вогню врятовано близько 85 павільйонів, що знаходились на майданчику. Проте вогонь встиг знищити 21 павільйон”, – розповіли в держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Постраждалих немає. Причина виникнення пожежі з’ясовується.

Читайте також:
ДБР називає однією з причин пожеж на Луганщині розкрадання пального керівництвом ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна