У Вірменії знайшли мертвим російського військового

 

26 листопада російського військового 102-ї бази Російської Федерації (в/ч 04436) у Вірменії знайшли мертвим у квартирі.

Про це в п’ятницю, 27 листопада, повідомив проєкт InformNapalm.

Зазначається, що тіло виявив його товариш по службі.

“Комісія командування 102-ї військової бази РФ у Вірменії разом з правоохоронцями проводить розслідування. Причиною смерті могла стати помста російським військовим від вірмен, які відчувають, що Росія зрадила їх, як союзників по ОДКБ. Хоча командування відкидає можливість вбивства і каже, що строковик “помер власною смертю”, – йдеться в повідомленні InformNapalm в телеграмі.

Зазначається, що військовослужбовці 102-ї військової бази були помічені ще й на сході України.

“Рузиньский Андрій Юрійович, під псевдонімом Нєфьодов служив командиром 2 окремої мотострілецької бригади 2 АК Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ. Попереднім місцем служби полковника Рузинського А. Ю. був контингент ЗС РФ на території Вірменії (м. Гюмрі). Перебуваючи на посаді командира 102 військової бази ЗС РФ (Гюмрі) Рузинський А. Ю. провокував загострення азербайджано-вірменського конфлікту, заявляв про необхідність силового вирішення Нагірно-Карабаського конфлікту та, зокрема, був особисто причетний до ситуації із розстрілом військовослужбовцями його частини вірменської родини у 2015 році. Цей інцидент тоді викликав чисельні акції протесту вірмен біля російської військової бази”, – пишуть журналісти.

Одним із безпосередніх учасників агресії проти України за даними InformNapalm також був командир 15-ї ОМСБр ЗС РФ полковник Олексій Авдєєв, який у 2010-2014 роках служив на посаді начальника штабу 102-ї російської військової бази у Вірменії.

Читайте також:
Росія закликає до миру в Нагірному Карабаху і водночас постачає Вірменії зброю, – МЗС АР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна