Євросоюз надасть Україні €9,6 млн на розвиток цифрової трансформації

 

Європейський Союз надасть Україні 9,6 млн євро на удосконалення цифрової інфраструктури та підтримку у побудові надійної системи електронних послуг.

Про це в середу, 25 листопада, повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Це – перший фінансовий внесок, який отримає Україна у рамках проєкту EU4DigitalUA. Він спрямований на удосконалення урядової цифрової інфраструктури і підтримку у побудові надійної системи електронних послуг.

У планах Мінцифри розробка інфраструктури для цифрового урядування та модернізація державних електронних послуг. Також планується розвиток кібербезпеки і засобів захисту даних, візуалізація інформації щодо доступу до широкосмугового інтернету в Україні, продовження підключення основних реєстрів до системи обміну даними. Крім того, триватиме робота над розробкою загальнодержавного цифрового посвідчення особи, а також реєстру адрес реєстрації місця громадян. Надалі триватиме розробка цифрових послуг на порталі та у застосунку “Дія”.

За словами віцепрем’єра-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Мінцифри вже понад рік будує цифрову державу.

“Ми вже це продемонстрували на прикладі галузі містобудування та адміністративних послуг. Підтримка цифрової трансформації в Україні – це одночасно підтримка всіх ключових реформ і антикорупційної діяльності. Ми готові обмінюватись досвідом з іншими країнами та щодня вдосконалювати проєкти, над якими працюємо. Завдяки допомозі ЄС Україна отримає більше якісних змін”, – зазначив Федоров.

Зі свого боку представники ЄС наголосили на успіхах України у цифровій трансформації – країна посіла 69 місце у рейтингу ООН серед 193 країн щодо готовності до електронного уряду. У порівнянні з 2018 роком, Україна піднялася на 16 позицій.

Читайте також:
Мінцифри розглядає можливість заборони відеоігр, що шкодять національним інтересам України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна