Замість радянських УАЗ: армія Чехії купить 1200 позашляховиків Toyota Hilux

 

Міністерство оборони Чехії підписало угоду на закупівлю до 1200 автомобілів Toyota Hilux, які повинні замінити застарілі автомобілі УАЗ-469 і зношені Land Rover Defender.

Про це інформує сайт Novinky.

За словами міністра оборони Чехії Любомира Метнара, армія має намір замовити загалом 800 одиниць протягом наступних двох років, контракт же розрахований на чотири роки.

“Якщо все піде за планом, перша Toyota буде передана армії в другій половині 2021-го року”, – сказав заступник міністра оборони Любор Куделка, відповідальний за озброєння і закупівлі.

Армія попрощалася з радянськими машинами в твіттері кількома дописами. “Чи знаєте ви, скільки їсть такий УАЗ? Не знаєте? Я вам точно скажу: такий УАЗ, їдучи по бездоріжжю, їсть, наприклад, 30 літрів на сотню. Іноді набагато більше!”, – йдеться в одному з дописів.

Ціна за один транспортний засіб становить 893 тисячі чеських крон (близько 34 тисяч євро), а також включає дворічне обслуговування і запасні частини для технічного обслуговування і ремонту.

Читайте також:
У Чехії за участь у бойових діях на Донбасі на три роки засудили Кафку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна