Українського блогера затримали в Індонезії та хочуть видати Росії, – ЗМІ

 

В Індонезії затримали громадянина України Михайла Орєшнікова, його хочуть видати Російській Федерації.

Про це в середу, 25 листопада, повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у своєму телеграм-каналі.

За даними журналіста, 6 листопада 2020 року громадський діяч, блогер і музикант громадянин України Михайло Орєшников був затриманий Інтерполом в аеропорту Джакарта (Індонезія) на вимогу РФ.

Цаплієнко каже, що друзі і колеги Михайла багаторазово зверталися в МЗС України, але їхнього втручання в справу виявилося мало. Днями може статися екстрадиція Михайла в Росію.

“Михайло Орєшніков колишній громадянин РФ – активний діяч антипутінського руху спротиву. У 2014 році відкрито виступав проти окупації Криму та інформував спільноту про злочини т.зв. “зелених чоловічків” в Україні. За свої дії неодноразово був затриманий поліцією РФ та катований. Після погроз життю виїхав до України, де продовжував, як блогер, боротись з путінським режимом”, – пише Цаплієнко.

Михайло Орєшников. Фото з телеграму Андрія Цаплієнка

Маючи українське коріння, у 2016 році Михайло отримав українське громадянство, а перед тим, згідно з законом, відмовився від громадянства РФ.

“В аеропорті Джакарта при затриманні у нього були вилучені українські документи, а в акті затримання і подальших документах його записали громадянином РФ. Йому було заборонено зв’язуватись із українським посольством та перші тижні його тримали у одиночній камері з обмеженням у будь-яких правах (зв’язок, прогулянки, інформація)”, – додав Цаплієнко.

Як відомо, Михайло Орєшников був учасником російської націоналістичної організації “Реструкт”. Емігрував в Україну в 2014 році.
Пояснюючи своє рішення жити в Україні, він зазначив, що у місцевих людей “менталітет, протилежний рабському і радянському”.

Читайте також:
Відомий білоруський музикант Сосновський виїхав до України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна