У Чернігові хотіли створити осередок “агітаторів агресивної війни”, – СБУ

 

Служба безпеки України відрапортувала, що викрила іноземного пропагандиста на спробі створення у Чернігові місцевого “осередку агітаторів агресивної війни”.

Пресреліз спецслужба поширила у вівторок, 24 листопада.

Зазначається, що чоловік поширював через інтернет заклики до “протиправних дій”.

“Зловмисник розміщував на власній інтернет-сторінці матеріали щодо нібито домінування так званої “слов’янської держави” над іншими народами. Також він поширював дискримінаційні статті, де принижувалась честь і гідність представників однієї з національних меншин”, – йдеться в повідомленні.

СБУ заявила, що фігурант належав до одного з радикальних угруповань, яке було створено на території РФ та активно шукав на території Чернігівщини спільників та однодумців для “залучення до пропагандистських заходів”.

Під час обшуків за адресами проживання та автомобілі зловмисника співробітники СБУ виявили комп’ютерну техніку та документальні матеріали “із доказами протиправної діяльності”. Також вилучено вогнепальну зброю без відповідних дозвільних документів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання судом міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до незаконної діяльності.

Перевіряється інформація про співробітництво фігуранта із спецслужбами РФ.

Читайте також:
Майже 12 тисяч “воєнних” справ за 6 років війни: без правової визначеності й уваги ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна