Партія Медведука зібрала платну масовку на обурливий перформанс під посольством США

 

Проросійська партія “Опозиційна платформа – За життя”, яку очолює кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук, провела біля посольства США в Києві оплачену масову акцію проти так званого “зовнішнього управління Україною”.

Про захід повідомляють проросійські видання, телеканали та сайти з пулу Медведчука – ZIK, NewsOne, “112 Україна”, “Страна” та інші. Відповідні канали вели трансляцію події в прямому ефірі.

На пікет амбасади по вулиці Сікорського зібралося, за оцінками спостерігачів, понад 1,5 тисячі осіб – переважно пенсіонери та молодь. Організатори заявляють про “більше 3 тисяч” учасників.

Напередодні в телеграм-каналах набирали масовку на цей пікет, пропонуючи 130 грн за особу. Уранці повідомляли, що пенсіонерів для участі в акції збирали біля станції метро “Берестейська”.

Організаторами дійства формально виступили так зване “молодіжне крило ОПЗЖ” та організація “Патріоти – За життя”, яку очолює нардеп Ілля Кива. Крім нього, на мітингу були присутні депутати від “ОПЗЖ” Анатолій Бурмич, Антоніна Славицька, Федір Христенко, Олександр Колтунович, Віктор Чорний.

Фото: NewsOne

Як можна було побачити, плакати, за якими ховалася молодь, були написані одною рукою. Фото: NewsOne

Під час акції молодик у масці, що зображує мільярдера Джорджа Сороса, накидав нашийник на дівчину в національному українському вбранні, водив її по колу на мотузці та ставив на коліна. Також звучали гасла: “Соросяку на гілляку”, “Ні зовнішньому управлінню”, “Тут господар українець – пам’ятай, чужинець”, “Америка вбиває”, “Сорос, геть з України” та інші.

Проросійські активісти також планували спалити опудало Джорджа Сороса, проте поліція відібрала ляльку у керівника “молодіжного крила ОПЗЖ” Артема Марчевського.

Безпеку в районі проведення акції забезпечували більше тисячі співробітників МВС та бійців НГУ.

“Активісти кажуть – акції триватимуть і далі. І з кожним разом до них буде приєднуватися все більше і більше людей, тому що все більше українців розуміють: Україна знаходиться під зовнішнім управлінням США”, – передає месидж від Медведчука сайт ZIK.

Акція “ОПЗЖ” спричинила різку критику в українських соцмережах.

“Я вважаю, що після розстрілу Небесної Сотні, російської анексії Криму і вторгнення здичавілих на Донбас це шапіто не має морального права на своє існування. Посібників тероризму під назвою “ускомір” потрібно розганяти палками й водометами, і я вважаю, що саме так повинна чинити сильна держава, аби зберегти свою цілісність і суверенітет”, – пише в фейсбуці боєць Нацгвардії Харитін Старський (Андрій Куліш).

Нагадаємо, 20 листопада посол США при ОБСЄ виступив із жорсткою заявою, в якій ішлося: “Спроби подати цей конфлікт [на Донбасі] як “внутрішній” чи стверджувати, що Україна навмисно занапащає своїх же громадян, є абсурдними. Росія спричинила цей конфлікт, і лише Кремль несе відповідальність за створені ним страждання, хаос і руйнування”.

Читайте також:
“Медведчук – падлюка”: у Миколаєві націоналісти і ветерани зірвали зустріч кума Путіна з активом “ОПЗЖ”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна