У Києві поліцейських підозрюють у незаконному утримуванні людини й вимаганні

 

У Києві групі поліцейських повідомили про підозру через незаконне утримування чоловіка та вимагання відкупу в десять тисяч доларів.

Про це інформує пресслужба департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України в понеділок, 23 листопада.

Зазначається, що двоє оперуповноважених та інспектор із дізнання одного з поліцейських підрозділів під виглядом покупців автомобіля Toyota Land Cruiser затримали 50-річного жителя Львова та його знайомого. Власника авто змовники звинуватили у тому, що транспортний засіб начебто був ним викрадений, вказали правоохоронці.

“За “непритягнення до кримінальної відповідальності“ поліцейські вимагали десять тисяч доларів США. Вони змусили львів’янина зателефонувати братові, щоби той привіз частину суми у зазначене ними місце. Водночас зловмисники одягнули на чоловіка кайданки і поїхали забирати “відкупні“. Його знайомого тоді незаконно утримували в одному з кабінетів Солом’янського управління поліції для підстраховки”, – йдеться у повідомленні.

Дві тисячі євро поліцейські отримали, ще дві з половиною тисячі доларів США власнику авто дозволили передати пізніше. Лише після цього заручників відпустили.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

“Зараз слідчі ДБР, під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури, вже вручили підозри трьом поліцейським за ч.2 ст.146 КК України. Готується додаткова правова кваліфікація та вручення підозри іншим фігурантам”, – йдеться у повідомленні.

Триває досудове розслідування.

Читайте також:
Експрацівникові СБУ Закарпаття оголосили підозру в побитті поліцейської. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна