В ОРДО хочуть зареєструвати всіх власників українських паспортів, люди обурені

 

Жителі окупованих територій обурені вимогою “влади” легалізувати паспорти України, видані після липня 2014 року, щоб потім мати можливість отримати паспорт так званої “Донецької народної республіки”.

Про це пишуть місцеві сепаратистські ЗМІ в окупованому Донецьку, ця тема активно обговорюється людьми в соціальних мережах, пише “Укрінформ”.

“Видані після липня 2014 року паспорти України підлягають обов’язковій реєстрації на території “ДНР” … Ця реєстрація стосується як ID-карти, так і паперового паспорта. Після реєстрації ви отримуєте адресну довідку, в якій вказані дані з нового паспорта громадянина України, а також реєстрація за місцем проживання”, – цитують “офіційне повідомлення влади” жителі Донецька.

Вони пояснюють, що ця так звана “адресна довідка” дає можливість “держорганам ДНР приймати ID-карти і паспорта України”.

Вказується, що прийом громадян для легалізації паспортів проходить без попереднього запису, адресна довідка видається протягом трьох днів після подачі документів, при цьому в паспорт України жодні позначки не ставляться.

“З адресною довідкою, можна подавати документи на отримання паспорта ДНР”, – пишуть донеччани.

Рішення “влади” населення окупованого Донецька сприймають, як зайве джерело “викачування грошей у людей”.

Читайте також:
РФ починає в ОРДЛО “нову хвилю” примусової паспортизації, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна