Уряд доручив МОЗ досягти 100 тисяч ПЛР-тестувань за добу

 

Кабінет Міністрів поставив завдання Міністерству охорони здоров’я на початку наступного року досягти 100 тисяч ПЛР-тестувань на день.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час виступу в парламенті у вівторок, 17 листопада, передає “Укрінформ”.

“Кількість ПЛР-тестів у середині квітня, тобто рівно сім місяців тому, була 3,5 тисяч на день, зараз ми виходимо на рівень 50 тисяч тестувань на день, до кінця року ціль і задача поставлена профільному міністерству вийти на 75 тисяч ПЛР-тестів на добу, в подальшому, на початку наступного року досягти 100 тис. тестувань на день”, – сказав Шмигаль.

Він також зазначив, що робота державних лабораторій була відновлена “фактично з нуля”.

“Загалом лабораторії за цей час профінансовані на 1 млрд гривень, для їх працівників встановлені додаткові виплати”, –  зазначив прем’єр.

Нагадаємо, напередодні народний депутат, лідер партії “Європейська солідарність”, п’ятий президент Петро Порошенко заявив про наявність у його політичної сили плану “порятунку України від кризи, спричиненої пандемією коронавірусу”.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: за добу діагностували понад 11 900 нових інфікувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна