Українські миротворці вирушили в Південний Судан

 

Українські миротворці, військовослужбовці Національної гвардії та співробітники МВС, попрямували у Південний Судан.

Про це у вівторок, 17 листопада, повідомляє пресслужба МВС.

Зазначається, що ротація особового складу Нацгвардії в міжнародній операції ООН з підтримання миру і безпеки в Республіку Південний Судан затрималася майже на пів року через карантинні обмеження.

Від НГУкраїни відправляться два офіцери:

  • колишній начальник Навчального центру підготовки підрозділів МНЦ Нацгвардії підполковник Андрій Дорошенко;
  • колишній начальник Центрального відділення комплектування підполковник Віталій Проказа.

Упродовж семи днів у столиці українські військові та правоохоронці здобували знання й навички на курсах-інструктажах, здавали тести, навчалися, аби остаточно підготуватися до поїздки.

“Це перша поїздка військовослужбовців НГУ, тому, кажуть, що для початку планують відбути однорічний термін, а далі вирішуватимуть”, – йдеться у повідомленні МВС.

Підставою для участі у вказаній миротворчій операції є указ президента України від 13 липня 2012 року № 446 “Про направлення миротворчого персоналу для участі України в Місії ООН в Республіці Південний Судан та у Тимчасових силах ООН із забезпечення безпеки в Аб’єй”, який передбачає участь українського національного персоналу чисельністю до 60 осіб.

У МВС повідомили, що на сьогодні восьмеро військовослужбовців НГУ продовжують захищати мир і спокій під егідою ООН в операціях з підтримання миру і безпеки: в Південному Судані – троє; в Демократичній Республіці Конго – п’ятеро.

Читайте також:
У збройному конфлікті в Південному Судані загинуло двоє миротворців ООН. Українці не постраждали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна