По всій Україні почали діяти обмеження “помаранчевої” зони карантину

 

Обмеження, які раніше були передбачені для помаранчевої зони, від сьогодні діють по всій території України.

Про це в п’ятницю, 13 листопада, повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у телеграмі.

“Постанова щодо карантину вихідного дня вступила в дію. Його результатів МОЗ очікує за підсумками трьох тижнів. По всій території України сьогодні діють обмеження, характерні для помаранчевої зони”, – написав Немчінов.

Він також зауважив, що місцеві органи ТЕБ та НС можуть посилювати обмеження до червоного рівня епідемічної небезпеки.

“Якщо прийдемо до локдауну медичної сфери – буде введено повний локдаун для всієї країни”, – повідомив Немчінов.

Крім того, урядовець зазначив, що релігійні заходи регулюються Конституцією, і влада не може заборонити їх проведення без введення надзвичайного стану. Під час служб мають дотримуватися вимоги щодо кількості учасників, дистанції та використання засобів індивідуального захисту.

Нагадаємо основні відмінності між карантинними зонами:

  • У “червоній” зоні забороняється робота громадського транспорту. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту (додатково до обмежень “помаранчевої” зони).
  • У “помаранчевій” зоні заборонена діяльність об’єктів розміщення (хостелів, туристичних баз і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори. Масові заходи дозволені в кількості 1 людина на 20 квадратних метрів і за участі не більше 100 осіб (додатково до обмежень “жовтої” зони).
  • У “жовтій” зоні не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризового втручання (додатково до обмежень “зеленої” зони).
  • У “зеленій” зоні діють такі обмеження: перебування в громадських будівлях дозволено тільки в масках або респіраторах; проведення масових заходів з розрахунку не більше однієї людини на п’ять квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати із заповненою на 50%, перевезення пасажирів в громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.

Як інформувала “Новинарня“, 11 листопада Кабінет Міністрів запровадив карантин “вихідного дня” в Україні. Жорсткі обмеження будуть діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Так, у вихідні буде заборонена робота торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів. Крім того, заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери. Натомість заклади громадського харчування зможуть надавати послуги на винос.

При “карантині вихідного” залишаться працювати продуктові магазини, аптеки, АЗС, об’єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Також зможуть працювати фінансові установи, СТО, доставка їжі. У звичайному порядку буде здійснюватися інкасація та перевезення валютних цінностей.

Громадський транспорт продовжує працювати, а ресторани і кафе зможуть обслуговувати відвідувачів тільки на винос. Карантин “вихідного дня” запровадять вже найближчих вихідних – 14-15 листопада і триватиме він щонайменше до кінця місяця.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: другу добу поспіль фіксують понад 11 тис. нових інфікувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна