СБУ викрила системне вимагання хабарів на митниці в “Борисполі”

 

Служба безпеки України викрила схему вимагання хабарів посадовцями митного посту “Аеропорт Бориспіль”.

Про це в четвер, 12 листопада, інформує пресцентр СБУ.

За даними досудового слідства, організували протиправний механізм два головних державних інспектори митного посту, яких “прикривав” співробітник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії.

Зловмисники вимагали гроші з пасажирів за не створення штучних перешкод під час проходження митного контролю.

За нібито понаднормове провезення товарів та речей вони погрожували забрати багаж на митний склад для оформлення протоколу.

“У межах кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували кілька фактів одержання фігурантами неправомірної вигоди. За попередніми даними, “заробітки” хабарників із кожного рейсу становили від двох до чотирьох тисяч американських доларів. Щомісяця ця зміна митників працювала близько семи разів”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали зловмисників на робочому місці під час отримання хабаря.

Сьогодні перевіряють інформацію щодо можливої причетності до корупційної схеми інших працівників митниці, зокрема керівників посту.

Тривають невідкладні слідчі дії, одного з фігурантів затримано згідно з ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
СБУ викрила завдання мільйонних збитків державі при будівництві “Борисполя”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна